Lichaamsbehandelingen

Lichaamsbehandelingen

 • ..je kon bij mij ook altijd terecht voor diverse lichaamspakkingen. Zodra hier op  de nieuwe locatie de doucheruimte klaar is, zullen er opnieuw pakkingen aangeboden worden:)

 

Klassieke massage

Het woord massage is ontleend aan het Frans, maar het heeft een Arabische oorsprong.
Het Arabische woord -mass- betekent "onderzoekend aanraken". Ook veel namen voor de gebruikelijke massagetechnieken zijn aan het Frans ontleend: effleureren, petrisseren, frictioneren, vibreren en tapoteren. Deze vijf handgrepen worden in de geschiedenis van de massage beschreven. Vandaar dat de massagevorm waarbij deze vijf handgrepen worden toegepast, klassieke massage wordt genoemd.
Deze massagevorm volgt de ontwikkeling van de westerse geneeskunde.

Toepassingsgebied

Problemen waarbij klassieke massage kan worden toegepast zijn onder andere:

 • pijn
 • stress
 • spanning
 • te hoge spiertonus
 • lokale storingen in de weefselspanning
 • storingen in de lichaamsbeleving
 • aspecifieke vermoeidheid

Het doel is door middel van diverse handgrepen de doorbloeding van de spieren te verbeteren en zo de spieren soepel te maken en te houden.

Deze massage is ideaal voor mensen die last hebben van stijve spieren en voor mensen die veel lichamelijke inspanning moeten leveren of geleverd hebben.

Wanneer je een klassieke massage toepast op enkele speciale spiergroepen (bijvoorbeeld de benen) praat je over een deelmassage. Ook de sportmassage kun je als een vorm van klassieke massage beschouwen. Alleen werk je dan vaak met warmte gevende en/of een verkoelende crème/olie. Bij een sportmassage is het primaire doel van de massage het opwarmen c.q. soepel houden van de spieren.

 

AromaTouch Massage

Met de kracht van essentiële oliën komt uw lichaam in diepe ontspanning.
De AromaTouch massage is een klinische benadering om essentiële oliën (DoTerra) toe te passen. Tijdens de massage werken we  langs de meridiaan energiebanen en de inwendige contactpunten van de rug en voeten. Deze behandeling wordt geadviseerd bij o.a. pijnklachten, stress, verminderde weerstand en vermoeidheid.
Wat wordt behandeld in een AromaTouch massage.

Het doel van deze AromaTouch massage is het sympathische- en het parasympatische zenuwstelsel van het lichaam weer in evenwicht te brengen. Deze massage is ontwikkeld door Dr. David Hill. De massage is zowel eenvoudig als intuïtief en er wordt gebruikt gemaakt van verschillende soorten essentiële olie die zorgen voor een ongeëvenaarde ervaring waarbij uw lichaam weer helemaal in balans komt.
Bij een AromaTouch massage wordt er gebruik gemaakt van 8 verschillende oliën. Met deze oliën wordt er langs de energiebanen in het lichaam gewerkt van de rug tot aan de voeten. Hierdoor komt het lichaam tot rust en wordt het lichaam weer terug in balans gebracht. De essentiële oliën die gebruikt worden in de AromaTouch behandeling worden direct opgenomen via de huid in de bloedbaan en kunnen zodoende hun helende werk doen. Tijdens deze massage worden de rug en de voeten behandeld met (weinig) olie. Een zeer ontspannende, herstellende en weldadige behandeling!

De massage bevat 4 primaire stappen:

 • 1. Stress vermindering
 • 2. Versterken van het immuunsysteem
 • 3. Verlichting van pijn en ontsteking
 • 4. In balans brengen van lichaam en geest

1. Stress vermindering
De meeste mensen ervaren tegenwoordig meer stress dan hun lichaam en geest aan kan. Stress kan voor veel ongemak zorgen in het lichaam. Daarom focust AromaTouch als eerst op het verminderen van stress.  Uw lichaam ontspant en een ontspannen lichaam kan beter de aangebrachte essentiële oliën opnemen.

2. Versterken van het immuunsysteem
Het immuunsysteem is een verdedigingsmechanisme met als doel indringers of veranderde eigen cellen te bestrijden. De tweede fase van de AromaTouch focust zich daar waar het nodig is het immuunsysteem een boost te geven. Hoe beter ons immuunsysteem, hoe beter ons lichaam in staat is zich te verdedigen.

3. Verlichting van pijn en ontsteking
In de derde fase focust de AromaTouch op het terugdringen van pijn en ontstekingen. Dat pijn niet leuk is dat weten we allemaal, maar wist u dat aanhoudende ontstekingen vaak de oorzaak zijn van chronische aandoeningen? De twee oliën ondersteunen uw lichaam in dit proces.

4. In balans brengen van lichaam en geest
Door deze drukke maatschappij ervaren we vaak een vlucht of vecht reactie. We zijn dan in uiterste paraatheid en kunnen dan heel snel denken en reageren. Wanneer deze toestand te lang aanhoud, eist het zijn tol op ons lichaam. Daarom is het belangrijk om uw lichaam in balans te brengen.
Iedere stap in het proces omvat 2 etherische oliën, enkelvoudig of samengesteld, die heel systematisch stress factoren aan het autonome zenuwstelsel verminderen en in balans brengen.

Deze techniek is in principe geschikt voor iedereen door de zachte manier van behandelen maar ook zeer geschikt voor mensen met reuma, chronische pijnen, burn-out en stress. AromaTouch heeft ook een positief effect op het slapen en is zeer ontspannend. Een cadeautje voor jezelf….

 

 

Hotstonemassage

De stenen die gebruikt worden voor de behandelingen bestaan uit mineralen die hun oorsprong vinden in verschillende omgevingen:

 • De koude stenen zijn op grote diepte in de zee gladgepolijst door het continu bewegende zeewater.
 • De warme stenen zijn vulkanisch basalt gesteente dat vanuit de aarde de zee ingestuwd is en in de loop van de tijd door het zeewater gepolijst is.

De hot and cold stone methode zorgt voor een intens gevoel van ontspanning.

De twee nieuwe hot and cold stone relaxing treatments zorgen voor een totale ontspanning en wekken slaap op. De bewegingen zijn langzaam, cirkel- en spiraalvormig en golvend, waardoor de client in een lichte hypnotische trance raakt.

Zowel de koude als de warme stenen spelen een belangrijke rol in de behandelingen; ze worden niet alleen op specifieke punten gepositioneerd, maar worden ook gebruikt voor de massage zelf.
Voordat elke steen in de juiste positie gebracht wordt, maakt de specialiste met de steen een spiraalvormige beweging, uitkomend op het centrale punt waar de steen komt te liggen. Tijdens de spiraalvormige beweging oefent zij middelmatige druk uit. Deze techniek concentreert de energie en is voor de client een prettige manier om de behandeling te starten.

Het afwisselen van de warme en koude stenen

De hold and cold stone massage wisselt de ontgiftende werking van de warme stenen af met de adstringerende werking van de koude stenen, waardoor de zuurstofvoorziening van de weefsels verbetert en de behandeling een extra 'zintuigelijke' dimensie krijgt.
De warmte kan tot 4 centimeter diep doordringen in het spierweefsel. Dit maakt diepgaande ontspanning van de spieren mogelijk, maar een uitstekende beheersing van de behandeltechniek is noodzakelijk.

Vulkanische stenen en zeestenen

Basalt is een gesteente uit het diepste van de aarde dat door een vulkanische eruptie naar het aardoppervlak gestuwd wordt. Dit gesteente kan warmte vele malen langer vasthouden dan elk ander gesteente.
Basalt heeft een grote dichtheid en is door het zeewater gladgepolijst. De natuurlijke kleur varieert van grijs tot (groen)zwart.
Wanneer het in aanraking komt met massage-olie worden alle stenen zwart.

Al honderden jaren lang worden basaltstenen gebruikt voor massage of het positioneren op specifieke punten op het lichaam vanwege hun ontgiftende en ontspannende eigenschappen op de spieren en zenuwen. De massage werd als eerste door de Cinezen, Tibetanen, maar in het bijzonder door de Amerikaanse Indianen toegepast. In Hawai worden de vulkanische stenen voor therapeutische doeleinden gebruikt.

De sedimentstenen uit de zee bestaan uit minerale elementen en houden koude vast. De stenen zijn aan de kust te vinden en worden gebruikt voor hun verkwikkende eigenschappen. Ze worden gekoeld in koud water of ijs en worden in tegenstelling tot de vulkansiche stenen alleen gebruikt voor massage.

Het leuke van deze hotstonebehandeling is dat het niet alleen een massage, maar een complete behandeling is:

 • Lichaam: exfoliatie met stenen + massage met stenen
 • Gelaat: warme reiniging + masker + massage met stenen

Voetreflexmassage

Het hele lichaam weerspiegelt zich in de voeten.
Vele punten op de voet, corresponderen met o.a. organen, klieren en spieren in het lichaam en worden de ‘reflex-zones’ genoemd.
De verbinding loopt via de zenuwbanen en meridianen (energiebanen).
Tijdens de behandeling worden de voeten gemasseerd. De massage voelt ontspannen aan.

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. Door het gehele lichaam lopen energiebanen (meridianen) die o.a. in de voeten eindigen. Voetreflexologie werkt regulerend op het lichaam. De reflexzones in de voeten corresponderen met de organen, beenderen, weefsels en klieren in je lichaam. Door deze reflexzones te behandelen op beide voeten gaan er impulsen naar de desbetreffende organen waardoor de eventuele blokkades kunnen worden  opgeheven en de energie weer vrij kan stromen. Hierdoor komt je lichaam weer in balans en kunnen eventuele klachten verminderen of verdwijnen. Je voelt je energieker en fitter. Voetreflexologie is werkzaam bij vele klachten b.v. reumatische klachten, hoofdpijn, hormonale klachten, nek-, rug-, en schouderklachten, spijsverteringsklachten, stress, burn out. Harmonie en samenwerking tussen lichaam en geest kunnen zo weer worden hersteld.

Voetreflexologie is geschikt voor alle leeftijden dus ook voor baby’s en kinderen.

driesje veldwijk afbeeldingen

Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage (kortweg MLD) is een zacht pulserende en rustgevende massage. Het is een techniek die 'uitgevonden' is door dr Vodder en doorontwikkeld is door Asdonk en Wittlinger. In diverse klinieken wordt manuele lymfedrainage van oudsher toegepast bij de behandeling van lymfe-oedemen. In de loop van de tijd zijn hier echter veel andere toepassingen bijgekomen.

Met manuele lymfedrainage stimuleer je de afvoercapaciteit van het lymfesysteem waardoor weefselvocht en afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Afhankelijk van de situatie kan dit zelfs met 75% verhoogd worden. Kijken we naar de werking van het lymfesysteem dan valt op dat het systeem niet alleen weefselvochten, ziektekiemen en afvalstoffen uit het lichaam verwijdert maar ook spanningen en emoties. Feitelijk alle dingen die er niet in horen of  die niet meer bij je passen. Hierdoor helpt het lymfesysteem je feitelijk om (meer van) jezelf te zijn.

Manuele lymfedrainage heeft daarnaast een positieve invloed op het vegetatieve zenuwstelsel. Het vegetatieve zenuwstelsel regelt basale lichaamsfuncties zoals de bloedsomloop, de ademhaling, de uitscheiding en de stofwisseling.

Lymfe drainage en massage

Het vegetatieve zenuwstelsel heeft als taak het interne milieu constant te houden en de werking van de organen aan te passen aan de situatie in de omgeving. Dit gebeurd door middel van twee regelsystemen namelijk de sympaticus en de parasympaticus.
De sympaticus zorgt voor de aanpassing van het lichaam aan inspanning en situaties van stress.
De parasympaticus is verantwoordelijk voor rust, ontspanning, reiniging, opbouw en herstel.

Met manuele lymfedrainage stimuleer je juist de werking van het parasympatisch zenuwstelsel. Hierdoor werkt deze techniek ondersteunend bij verschillende ziekteprocessen. Denk hierbij aan ADHD, depressiviteit, burn-out, verslavingen, pijnklachten, ontstekingsziektebeelden, overbelaste spieren en pezen, slecht helende wonden, slechte weerstand, etc. Bovendien kun je er bijzonder mooi reinigings- en vastenkuren mee ondersteunen.

Reiki is een geneeswijze die, door middel van het werken met energie (het doorgeven van levensenergie), het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest stimuleert.

Reiki

Het woord Reiki bestaat uit twee Japanse karakters: Rei=universeel en Ki=levensenergie. De Universele Levensenergie is overal om ons heen en in ons aanwezig. De chinezen noemen de kracht "chi" of "qi", de hindoes spreken van "prana" en christenen noemen haar "licht". In modern Westers taalgebruik spreekt men van "bio-energie" of "kosmische energie".

De Reiki-methode vitaliseert onze levenskracht en brengt energieën in ons lichaam in balans. De natuurlijke, helende energie stroomt in een krachtige en geconcentreerde vorm door de handen van de Reiki-gever. De Reiki-gever fungeert als kanaal voor het geleiden van de Universele Levensenergie.

Deze levensenergie hebben we allemaal met de geboorte meegekregen en deze kracht is nooit verdwenen. Hoewel iedereen die kracht bezit, heeft het vrijmaken (het bewust worden) van de energiestroom een impuls nodig.

Een behandeling duurt ongeveer een uur, waarbij de Reiki-gever zijn handen op ongeveer twaalf plaatsen neerlegt. Tijdens een Reikibehandeling kan de kleding worden aangehouden, omdat de energie er ongehinderd doorheen gaat.

Reiki stimuleert het zelfgenezent systeem van het lichaam en op het geestelijk vlak kunnen er dingen van uzelf naar boven komen die wat in de vergetelheid zijn geraakt. Dit wordt ondersteund door inzichtgevende gesprekken. Reiki gaat altijd naar de plaats waar het op dat moment het meest nodig is. Dit kan op lichamelijk gebied, maar ook op geestelijk gebied zijn.

Reiki werkt allesomvattend:
Een Reiki-sessie behandelt lichaam, geest en ziel en streeft ernaar al deze aspecten van iemands wezen in evenwicht te brengen.

Hieronder staan een aantal effecten van een Reiki-behandeling.

Lichamelijk:

 • brengt de energieën in het lichaam in evenwicht
 • versterkt het immuunsysteem
 • verlicht pijn
 • voert gifstoffen af
 • bevordert het natuurlijke zelfgenezingsproces
 • brengt de organen en klieren en hun functies in balans
 • behandelt zowel de symptomen als de oorzaken van de klachten

Geestelijk:

 • bevordert het zelfbewustzijn
 • ontspant en verminderd stress
 • bevordert de creativiteit
 • versterkt de levenskrachtenergie
 • verbetert de intuïtie

 

Comments are closed.